Hotel „Jezero“ nalazi se na Borskom jezeru, na oko 17 kilometara od Bora, odnosno oko 250 kilometara od Beograda. Samo jezero nalazi se u podnožju planine Crni vrh i predstavlja jedno od najlepših veštačkih jezera u Srbiji i regionu, prvenstveno zbog okruženja sa izuzetnim prirodnim odlikama. U neposrednoj okolini Borskog jezera nalaze se brojni proplanci, pašnjaci, planine i lovišta, što boravak u ovom delu Srbije čini pravim užitkom zbog mira i očuvane prirode.

Iako Borsko jezero važi za manja jezera, sa površinom od oko 30 hektara, izuzetno je razuđeno što gostima i turistima pruža mogućnost da uživaju u šetnjama ili vožnji bicikla stazama dugim više kilometara oko obale jezera.

O hotelu

Hotel „Jezero“ se nalazi na jednom od najlepših mesta na Borskom jezeru, pozicioniran je na samoj obali odakle se pruža izuzetan pogled, a nakon rekonstrukcije 2012. godine ovaj hotel jedan je od najprestižnijih u ovom delu Srbije, koji, kao ceo kompleks, arhitekturom, modernim enterijerom i izvanrednom prirodom u okruženju očarava goste iz celog sveta.

Hotel raspolaže sa 111 smeštajnih jedinica sa kapacitetom do 250 gostiju, raspoređenih u standardne jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne, 5 porodičnih soba, 3 studija, 6 apartmana i 1 lux apartman.

Sobe hotela

Hotelske sobe opremljene su po najvišim standardima, sadrže klima uređaje, bežični internet, mini-bar, fen, sef, LCD televizor i kablovske kanale. Takođe, najveći deo soba ima balkon sa kojeg se, zavisno od pozicije sobe, pruža pogled na jezero, planine u okolini i parkove oko hotela.

Sadržaji

Hotel “Jezero” važi za jedan od bolje opremljenih kada su u pitanju sadržaji unutar samog hotela. Gostima su na raspolaganju zatvoreni i pontonski (otvoreni) bazeni, restoran i bar sa terasom, kuglana, stoni tenis, bilijar, tereni za fudbal, tenis, odbojku, skvoš, kako otvoreni, tako i zatvoreni. Takođe, za one koji žele provod, tu je i bar na poslednjem spratu hotela, gde se nalaze i gluve sobe u kojima možete uživati u pevanju i karaokama.

Naravno, bez spa i wellness sadržaja užitak ne bi bio potpun. Osim bazena, gostima su na raspolaganju saune, jacuzzi, slana soba, salon za masaže i mnogi drugi sadržaji. Bazen, teretanu i wellness centar gosti mogu da koriste besplatno, dok se masaže doplaćuju.

Plaže na Borskom jezeru

Najbliža plaža Hotelu “Jezero” nalazi se upravo ispred hotela, na samo par metara od izlaza. U pitanju je plaža koja ima veći nagib u odnosu na druge, pa su među gostima popularnije plaža “Tropski bar” na oko 500 metara od hotela i “Glavna plaža” na oko deset minuta pešaka od hotela.

Kongresi i konferencije

Osim standardnih smeštajnih i pansionskih usluga i sadržaja, Hotel “Jezero” poseduje i kapacitete za organizaciju konferencija, kongresa i seminara. Organizatorima su na raspolaganju dve manje polukružne sale, banket sala, a la carte restoran i pansionski restoran koji se mogu prilagoditi za od 30 do 450 gostiju. Cena iznajmljivanja manjih sala kreće se od 6.000 do 12.000 dinara, a za veće se cena određuje zavisno od upita.

Cene usluga hotela

Cene boravka u Hotelu “Jezero” kreću se od 3.750 dinara za noćenje sa doručkom u jednokrevetnoj sobi, pa sve do 10.920 dinara za pun pansion u trokrevetnoj sobi. Kompletan cenovnik pogledajte u nastavku.

Upiti i rezervacije

Iako je Hotel “Jezero”, kada je u pitanju hotelski smeštaj apsolutno najpoželjniji, na Borskom jezeru možete boraviti i u brojnim drugim apartmanima i vilama. Upite i rezervacije za smeštaj možete poslati putem kontakt forme, a ukoliko želite nešto jeftinije varijante, pogledajte aktuelne promo ponude na našem sajtu.

Boravak uz vaučere

Hotel “Jezero” jedan je od smeštajnih objekata na Borskom jezeru u kome možete boraviti po povlašćenim cenama, zahvaljujući vaučerima Vlade Srbije za letovanje u Srbiji.

Boravak na Borskom jezeru uz vaučere Vlade Republike Srbije nikada nije bio jeftiniji! Iskoristite promo ponudu rezervišite smeštaj po ceni od 4.000 dinara za 5 polupansiona.

Zoološki vrt u Boru, gradu poznatom po rudarstvu i bakru, pomalo zvuči neverovatno, ali je tu i to u ambijentu kakav ne poseduje gotovo nijedan vrt u blizini. Borski vrt nalazi se u prirodnom okruženju, na samo petnaestak minuta šetnje od centra grada i mestu odakle se pruža prelep pogled na većinu gradskih naselja.

Iako najmlađi vrt u Srbiji, otvoren 2011. godine, borski zoološki vrt poseduje više od 70 vrsta životinja i oko 130 jedinki smeštenih na 2 hektara nekadašnjeg parka. Neki od stanara vrta su medvedi, tigrovi, zebre, lame, majmuni, krokodili i mnogi druge životinje, ali definitivno najveće interesovanje izaziva beli lav Dušan, pripadnik treće generacije belih lavova u Srbiji i vrsta koju možete videti samo u borskom i beogradskom zoološkom vrtu.

Za lagani obilazak vrta dovoljno je i dva sata, a za one koji žele da se opuste u prijatnom prirodnom okruženju sa koga se pruža pogled na Bor, to mogu učiniti u kafiću „Jana“ koji se nalazi u samom Zoološkom vrtu.

Radno vreme Zoološkog vrta

U zavisnosti od perioda godine i dužine dana, zoološki vrt radi različitim radnim vremenom.

decembar, januar, februar - 10:00 – 15:00

mart - 10:00 – 17:00

april - 10:00 – 19:00

maj, jun, jul, avgust - 10:00 – 20:00

septembar - 10:00 – 19:00

oktobar - 10:00 – 18:00

novembar - 10:00 – 17:00

Ulaznice i lokacija vrta

Cena ulaznice u Zoološki vrt Bor je tokom cele godine 100 dinara, a deca uzrasta do 12 godina ne plaćaju ulaz ali je neophodno prisustvo jedne punoletne osobe.

Vrt se nalazi na lokaciji do koje se vrlo jednostavno stiže pešaka, kolima i gradskim prevozom. Ulica je Dr. Milovanovića bb. Za sve druge informacije možete kontaktirati vrt putem telefona 030 215 00 29. Ukoliko do zoološkog vrta dolazite sa Borskog jezera, preporučujemo dolazak redovnim gradskim prevozom.

Fotografije

Vlada Srbije i ove godine nastavlja kampanju sa podelom vaučera u iznosu od 5.000 dinara za odmor u Srbiji. Na Borskom jezeru i u okolini možete boraviti uz subvencije države u 5 različitih smeštajnih objekata. Ko ima pravo na vaučere, kako ga dobiti i koji hoteli na Borskom jezeru su deo ove kampanje? Evo odgovora.

Smeštaj u vikendicama i vilama na Borskom jezeru idealan je ukoliko na odmor dolazite tokom prolećnih i letnjih meseci. Prednosti boravka u okviru privatnog smeštaja su prvenstveno veća privatnost, mogućnost da samostalno pripremate obroke, ali i to što se većina objekata nalazi vrlo blizu plaža i popularnih lokacija u okolini jezera.

Apartmani Plaža

Ukoliko želite da budete smešteni na jednoj o plaža na jezeru, preporučujemo apartmane „Plaža“. Dva apartmana, jedan jednosoban i jedan dvosoban nalaze se na plaži Tropski bar i poseduju sve što će vam biti neophodno za duži ili kraći boravak između 2 i 6 osoba. U blizini objekta nalazi se parking za goste, kafić, restoran brze hrane, kao i tereni za odbojku i fudbal na pesku ispred samog apartmana i veći broj sportskih terena na oko 100 metara od objekta.

Cene najama apartmana kreće se od 15 evra pa naviše po danu, zavisno od perioda godine.

Vila Ljubičić

Nešto dalje od samog jezera, na oko 250 metara od Glavne plaže, nalazi se Vila Ljubičić. Gostima su na raspolaganju dve sobe – jedna dvokrevetna i jedna trokrevetna uz korišćenje parking prostora i interneta. Takođe, u Vilu Ljubičić možete dovesti svoje kućne ljubimce, a ukoliko želite što više boravka u prirodi, u blizini se nalaze staze za šetnju koje se kreću ka Crnovrškom zalivu i Dubašnici.

Vila Lovac

Još jedna od popularnijih vila na Borskom jezeru je Vila Lovac. Objkat se nalazi na oko stotinak metara od glavnog puta Bor – Žagubica i na oko 200 metara od Glavne plaže. Gostima je na raspolaganju i kompletno opremljena kuhinja, a smeštaj je omogućen u toku letnje sezone od juna do septembra. Ukoliko se ipak opredelite da što manje vremena provedete u vili i želite obroke u restoranima, na oko 5 minuta pešaka nalazi se etno restoran „Jezerce“ i restoran hotela „Vertigo city“.

Iako cena smeštaja u privatnom smeštaju na Borskom jezeru varira, zavisno od sadržaja i pozicije, najam apartmana plaća se između 10 i 40 evra po danu. Sve informacije o aktuelnim ponudama možete pogledati i na našem sajtu.

Podržite sajt

Sajt borskojezero.info delo je grupe mladih entuzijasta iz Bora i nije komercijalnog karaktera. Otvoreni smo za nove saradnike, ideje i predloge. Podržite nas.

Borsko jezero bb

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.