Boravak na Borskom jezeru uz vaučere Vlade Republike Srbije nikada nije bio jeftiniji! Iskoristite promo ponudu rezervišite smeštaj po ceni od 4.000 dinara za 5 polupansiona.

Vlada Srbije i ove godine nastavlja kampanju sa podelom vaučera u iznosu od 5.000 dinara za odmor u Srbiji. Na Borskom jezeru i u okolini možete boraviti uz subvencije države u 5 različitih smeštajnih objekata. Ko ima pravo na vaučere, kako ga dobiti i koji hoteli na Borskom jezeru su deo ove kampanje? Evo odgovora.

Smeštaj u vikendicama i vilama na Borskom jezeru idealan je ukoliko na odmor dolazite tokom prolećnih i letnjih meseci. Prednosti boravka u okviru privatnog smeštaja su prvenstveno veća privatnost, mogućnost da samostalno pripremate obroke, ali i to što se većina objekata nalazi vrlo blizu plaža i popularnih lokacija u okolini jezera.

Apartmani Plaža

Ukoliko želite da budete smešteni na jednoj o plaža na jezeru, preporučujemo apartmane „Plaža“. Dva apartmana, jedan jednosoban i jedan dvosoban nalaze se na plaži Tropski bar i poseduju sve što će vam biti neophodno za duži ili kraći boravak između 2 i 6 osoba. U blizini objekta nalazi se parking za goste, kafić, restoran brze hrane, kao i tereni za odbojku i fudbal na pesku ispred samog apartmana i veći broj sportskih terena na oko 100 metara od objekta.

Cene najama apartmana kreće se od 15 evra pa naviše po danu, zavisno od perioda godine.

Vila Ljubičić

Nešto dalje od samog jezera, na oko 250 metara od Glavne plaže, nalazi se Vila Ljubičić. Gostima su na raspolaganju dve sobe – jedna dvokrevetna i jedna trokrevetna uz korišćenje parking prostora i interneta. Takođe, u Vilu Ljubičić možete dovesti svoje kućne ljubimce, a ukoliko želite što više boravka u prirodi, u blizini se nalaze staze za šetnju koje se kreću ka Crnovrškom zalivu i Dubašnici.

Vila Lovac

Još jedna od popularnijih vila na Borskom jezeru je Vila Lovac. Objkat se nalazi na oko stotinak metara od glavnog puta Bor – Žagubica i na oko 200 metara od Glavne plaže. Gostima je na raspolaganju i kompletno opremljena kuhinja, a smeštaj je omogućen u toku letnje sezone od juna do septembra. Ukoliko se ipak opredelite da što manje vremena provedete u vili i želite obroke u restoranima, na oko 5 minuta pešaka nalazi se etno restoran „Jezerce“ i restoran hotela „Vertigo city“.

Iako cena smeštaja u privatnom smeštaju na Borskom jezeru varira, zavisno od sadržaja i pozicije, najam apartmana plaća se između 10 i 40 evra po danu. Sve informacije o aktuelnim ponudama možete pogledati i na našem sajtu.

Zoološki vrt u Boru, gradu poznatom po rudarstvu i bakru, pomalo zvuči neverovatno, ali je tu i to u ambijentu kakav ne poseduje gotovo nijedan vrt u blizini. Borski vrt nalazi se u prirodnom okruženju, na samo petnaestak minuta šetnje od centra grada i mestu odakle se pruža prelep pogled na većinu gradskih naselja.

Iako najmlađi vrt u Srbiji, otvoren 2011. godine, borski zoološki vrt poseduje više od 70 vrsta životinja i oko 130 jedinki smeštenih na 2 hektara nekadašnjeg parka. Neki od stanara vrta su medvedi, tigrovi, zebre, lame, majmuni, krokodili i mnogi druge životinje, ali definitivno najveće interesovanje izaziva beli lav Dušan, pripadnik treće generacije belih lavova u Srbiji i vrsta koju možete videti samo u borskom i beogradskom zoološkom vrtu.

Za lagani obilazak vrta dovoljno je i dva sata, a za one koji žele da se opuste u prijatnom prirodnom okruženju sa koga se pruža pogled na Bor, to mogu učiniti u kafiću „Jana“ koji se nalazi u samom Zoološkom vrtu.

Radno vreme Zoološkog vrta

U zavisnosti od perioda godine i dužine dana, zoološki vrt radi različitim radnim vremenom.

decembar, januar, februar - 10:00 – 15:00

mart - 10:00 – 17:00

april - 10:00 – 19:00

maj, jun, jul, avgust - 10:00 – 20:00

septembar - 10:00 – 19:00

oktobar - 10:00 – 18:00

novembar - 10:00 – 17:00

Ulaznice i lokacija vrta

Cena ulaznice u Zoološki vrt Bor je tokom cele godine 100 dinara, a deca uzrasta do 12 godina ne plaćaju ulaz ali je neophodno prisustvo jedne punoletne osobe.

Vrt se nalazi na lokaciji do koje se vrlo jednostavno stiže pešaka, kolima i gradskim prevozom. Ulica je Dr. Milovanovića bb. Za sve druge informacije možete kontaktirati vrt putem telefona 030 215 00 29. Ukoliko do zoološkog vrta dolazite sa Borskog jezera, preporučujemo dolazak redovnim gradskim prevozom.

Fotografije

Automobil, autobus, avion – tri su vrste prevoza putem kojih možete doći od Beograda do Bora i Borskog jezera. Da, dobro ste pročitali, do Bora možete i avionom! Borski aerodrom je u funkciji i moguće ga je koristiti za letove aviona srednje veličine. Međutim, hajde da se fokusiramo na prevoz koji najčešće koristimo - automobil i autobus. Uz to, dajemo vam i predloge gde možete napraviti pauzu, uživati u dobrom obroku ili prirodnim predelima.

Podržite sajt

Sajt borskojezero.info delo je grupe mladih entuzijasta iz Bora i nije komercijalnog karaktera. Otvoreni smo za nove saradnike, ideje i predloge. Podržite nas.

Borsko jezero bb

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.